Tåke over delfinbukta

FØRSTE TUR: Stein Akre styrer skuta mandag formiddag når S/V «Vega» runder cap Finisterre på nordvestspissen av Spania. Foto: Oddvar K. Sand

– Oppdatert 21. juni kl. 13:32 –

Hvor: Biscayabukta, fra Les Sables d`Olonne i Frankrike til Póvoa de Varzim i Portugal
Når: 16. juni til 20. juni 2017
Hvem: Oddvar K. Sand, Stein Akre og Eirik Nicolaisen

RUTA: Båten sender hele tiden ut signaler slik at du kan se hvor vi er på vår kartside. Skjermdump: MarineTraffic.com

Av – Guri G. Oppegård

Fredag 16. juni klokken 11:36 la S/V«Vega» ut på sin første seilas. Skipper Oddvar har fått med seg seilekyndige Stein Akre fra Oslo og nevenyttige Eirik Nicolaisen fra Sømna for å krysse Biscayabukta når den er på sitt snilleste.

Men bukta på Atlanterhavskysten av Frankrike og Spania er lunefull. Den første dagen blandet dønningene fra storhavet seg med skvalpebølgene som bygget seg opp over Biscaya. Bølgehøyden var på opp mot 6 meter, og mannskapet fikk kjørt seg. Matlysten var ikke på topp hos alle, for å si det sånn. Men det skyldes ikke kokken! Stein Akre har tatt ansvar i messa og disket opp med nydelig mat underveis.

Etter hvert roet havet seg. Oddvar satt forut på båten da han så de første delfinene. Uten forvarsel hoppet fem stykker rett opp av vannet et stykke fremfor båten.

SOL: På vei ut fra den galiciske havnebyen Baiona i Spania er det blank stille og varm i luften. Stein og Oddvar lesker seg med melon. Selfie: Oddvar K. Sand

– Det var helt utrolig vakkert å se på! Den andre gangen de hoppet, var det akkurat som om de sa «Hey, der er en seilbåt! La oss sjekke den ut!». Så kom de rett mot oss, forteller Oddvar.

Siden har de hatt jevnlig følge av disse vakre og kloke pattedyrene.

Seilene har for første gang vært prøvd for fulle. Søndag tok Stein initiativet til å heise paraseilet, selveste ballkjolen i selgarderoben. Dette er en 125 kvm stor blå spinnaker med et horisontalt åpent felt 2/3-deler opp på seilet (se bildet).

Midt ut fra det åpne feltet er det en vinge som vinden presser ut og fram, akkurat som på en paraglider. Det gjør at båten

PARASEIL: Selve ballkjolen i seilgarderoben er paraseilet. Piloten om bord er spesielt fornøyd med at seilet har en vinge midt på duken. Foto: Oddvar K. Sand

får et løft og nærmest flyr over havet. Piloten om bord innrømmer at akkurat den effekten gir smil om munnen og bobler i magen.

På det meste seilte båten i 10,4 knop med paraseilet oppe.

I natt, altså natt til mandag 19. juni, har båten gått for motor. Vinden har stilnet, havet likeså og tåka har tullet sitt dynetette nærvær rundt S/V «Vega».

– I natt har vi hatt fullt fokus på å ikke kjøre på alle fiskebåtene som ikke har AIS. Vi ser dem på radaren, men må være på hugget hele tiden nå som det er tåke, sier Oddvar.

AIS (Automatisk IdentifikasjonsSystem) er et antikollisjonssystem som er innført av FNs sjøfartsorganisasjon, som gjør at andre båter kan se hvor du er og hvor du skal. Kystverket har en informativ artikkel om dette, for de som er interessert. Klikk HER!

SEKSTANT: Stein prøver sekstanten, et eldgammelt navigasjonsinstrument som fremdeles er klokt å ha med på langtur. Foto: Oddvar K. Sand

Utover formiddagen mandag har sola vunnet kampen mot tåka. S/V «Vega» er på vei til sin første spanske havn, nemlig Baiona

KOALABJØRN: Tåka ligger tett mandag morgen, slik den har gjort det siste døgnet etter at vinden stilnet. Selfie: Oddvar K. Sand

rett sør for havnebyen Vigo. Her skal mannskapet få reparert lazybaggen, som ble spjæret midt under seilasen. Og så skal det bli godt å få beina på fast grunn igjen, etter tre døgn til sjøs.

Men fremdeles gjenstår det siste stykket til Póvoa de Varzim i Portugal. Her skal båten ligge til hele familien mønstrer på i begynnelsen av august.

Tirsdag ved 10:30-tiden seiler S/V «Vega» ut fra den spanske havnebyen Boiana. Vi beregner å bruke åtte timer på turen til Póvoa de Varzim, og forventer dermed å komme inn tidlig på kvelden.

Lazybaggen fikk vi ikke fikset i Boiana, så den håper vi å få sydd når vi kommer fram. Da har vi en avtale med en skredder som skal komme ned i havnen i kveld for å se på skadene.

Klokken er ganske nøyaktig 18:00 når vi endelig ankommer Póvoa de Varzim. Dette blir S/V «Vega» sitt hjem frem til vi kommer tilbake i august. Først da får barna få se båten for første gang.

FRAMME: Tidlig kveld onsdag 20. juni klapper Oddvar, Stein og Eirik til kai i Pòvoa de Varzim på den portugisiske nordkysten. Selfie: Oddvar K. Sand

Hele onsdagen måtte vi gå for motor. Ikke et vindpust! Først rett før vi kom inn i havnen i Póvoa blåste det opp. Da ble det til gjengjeld masse vind, og vi valte å legge til med baugen mot brygga.

HAVNEN: S/V «Vega» har funnet sin sommerhavn.

Skredderen hadde kastet seg i bilen og kjørt hele veien fra Porto for å reparere Lazybaggen. For en service! Póvoa de Varzim er en koselig, liten kystby. Ikke like pittoresk som Boiana, men lave skuldre og hyggelige hverdagsmennesker.

Torsdag skal vi klargjøre båten for sommeren, før vi tar toget til Lisboa. I én og en halv måned skal skuta ligge til kais her. Fredag morgen returnerer vi til Norge.

Vi har lagt ut noen videosnutter på Snapchat (VoyagingVega.com). De som vil følge båten direkte, kan se på dette kartet HER – eller søke etter «Vega – Lagoon 42 cat» på MarineTraffic.com.

TÅKE: Eirik har funnet seg vel til rette fremst i styrbord baug. De første dagene lå tåka tett rundt S/V «Vega». Foto: Oddvar K. Sand