Nå er det oss og havet

FARVEL Etter to måneder i Portugal seiler vi sørvestover til øygruppen Madeira – som også er portugisisk, men har stor grad av selvstyre.

Endelig på vei ut fra Algarvekysten med kurs for Madeira. Vi ville helst seilt sammen med flere andre skandinaviske båter som dro for noen dager siden, men en kjedelig feil på kjøleskapet som har forfulgt oss siden vi overtok har forsinket oss.

Men nå er kursen satt, genakeren heist og havet sildrer stille langs skrogene. Det er så stille her ute at vi mest sannsynlig kommer til å bruke en ekstra dag sørvestover. Men det gjør ingenting. Vi har god tid.

Med på seilasen har vi Guri sin lillebror Sjur og foreldrene Margrete og Ronald. Vi skal alle gå nattevakter, og Sigri og Askil skal være med. Akkurat det gleder de seg veldig til, i hvert fall sier de at de ser fram til å bli vekket på natta.

Vi har ikke dekning når vi seiler over, så neste innlegg kommer ikke før vi er i Madeira. Hvis du vet om noe gøy å gjøre på en av øyene der ute, så send oss gjerne en mail! Særlig hvis det er noe som ungene kan finne interessant, eller hvis du kjenner til et fenomen på Madeira som vi kan bruke i undervisningen.

Ship o`hoy!

TIL SJØS Margrete, Ronald og lillebror Sjur skal være med på turen over fra Portugal til Madeira.