Seilasen over Stillehavet

I april-mai seilte vi over det store Stillehavet, etter nesten én måned på uforglemmelige Galapagos. Vi startet fra Isla Isabela torsdag 18. april og gjorde landfall på øya Hiva Oa i Marquesene, Fransk Polynesia mandag 6. mai.

Siden da har vi seilt rundt i uendelig vakre Fransk Polynesia.

Her kan du se hvor vi er akkurat nå:

Atlanterhavet høsten 2017, brukte vi 19 dager. Vi trodde vi skulle bruke ca. 15, men vinden var ikke med oss. Nå beregner vi tiden konservativt, og sier mellom 20 og 25 dager. Det skulle bety at vi er framme på Fatu Hiva i midten av mai.

Sist gang vi krysset storhavet, var vi sju ombord. I tillegg til oss fem var vi så heldige å få med oss Karl Johan Kalvø og Jim Børre Andreassen, to dyktige seilere og flotte folk å ha ombord. Denne gangen skal vi seile alene. Å være på sjøen i nesten en måned bare oss, var en ny erfaring. Det lengste vi har seilt alene fram til vi forlot Galapagos, var 6 dager. Vi bunkret opp med snop og filmer, bøker og ferske podcaster. Og så har lovet vi å være rause med hverandre. Så heiste vi anker og motret ut i Stillehavet.