Om oss

Bildet over er fra en usedvanlig flott seiltur vi hadde fra Tromsø til Bodø i fjor sommer.

For et drøyt år siden satt vi voksne i to fulle jobber – Guri som journalist i TV 2 og Oddvar som flykaptein i Widerøe. Hvert halvår hadde vi turnusmøter på hjemmekontoret for å få familiekabalen til å gå opp med arbeidsukene.

Men en kveld i november endret alt seg. Oddvar var på jobb i Vadsø og skulle legge seg etter en lang dag med flygninger i Troms og Finnmark. Det kommer ingen forvarsler. Det blir bare hvitt og varmt foran øynene, og når han ser opp er synet på det ene øyet delvis borte. Synet kommer aldri tilbake.

Oddvar tillot seg å kjenne på tomheten og det meningsløse i å over natten bli satt på siden av arbeidslivet. Savnet etter den spøkefulle tonen i cockpit, landingen som satt som den skulle.

Men når livet tar sin egen vei, får man samtidig muligheten til å gjøre aktive valg. Drømmen om den store seilasen rundt jorda ha ligget der lenge som en framtidsvisjon. Plutselig forsto vi at drømmen lot seg realiseres nå.

På nyåret 2017 takket Guri ja til sluttpakke i TV 2, og i august kaster vi loss. Sammen skal vi bli kjent med folk og land, dyreliv og hverandre – og kanskje kommer vi tilbake om fire år.
Kanskje før. Kanskje senere.

Viljar (3), Askil (8) og Sigri (11)
Guri (41) og Oddvar (48)

Oss
I fjor sommer var vi på Vega, den vakre øya på Helgelandskysten hvor Guri vokste opp. Bildet er tatt på Nes av fotograf Hanne Pernille Andersen.